Wat is beleggen

Beleggen in Japan

Beleggen in Japan? Beleg in de nieuwste technologieën

Japans is het land van de nieuwe technologie. Met name in de telecom is Japan één van de wereldwijde koplopers.

de hoofdstad van Japan

De belangrijkste stad van Japan is Tokyo met ruim 12 miljoen inwoners. In deze stad is het centrum van de economie te vinden. Er zijn maar liefst 800.000 bedrijven in Tokyogevestigd. Ongeveer 70 procent van de circa. 8 miljoen Japanners werkt hier.

Exporteren en importeren

Japan produceert veel goederen voor de export met name auto's, elektronica en computers. Een kwart van de export gaat naar de Verenigde Staten. Andere grote exportlanden zijn Taiwan, Hong Kong, Zuid-Korea, China en Singapore.

Japanse export

Oost-Azië blijft groeien in een verbazingwekkend tempo en de economische integratie in de regio blijft toenemen. Was in 1980 in Oost-Azië het aandeel van het mondiale BBP slechts 17%, in 2005 is dat cijfer gestegen tot 29%. E.e.a gevolg van de robuuste economische groei van Oost-Azië, met Japan als aanjager. In Oost-Azië wordt gewerkt aan de totstandbrenging van een Oost-Aziatische vrijhandelszone. Dit zal bijdragen tot verdere uitbouw van de handel in de regio.

Investeren in Japan

Japan is erg aantrekkelijk als investeringsland.

Economische ontwikkelingen in Japan

Door de wereldwijde economische recessie werd afgelopen jaar slechts een groei van 1% genoteerd. Daarnaast heeft ook de laatste aardbevingsramp een negatieve invloed op de economie in Japan.