Wat is beleggen

Beleggingstips

Beleggingstip 1

1. Geduld is een schone zaak. Een belegging moet de tijd krijgen om te renderen. Laat u niet misleiden door paniek. Het is erg slecht voor het rendement om op ongunstige momenten te verkopen. Tussentijd switchen kan natuurlijk altijd, maar hou er echter rekening mee dat een beetje belegging wel vijf jaar nodig heeft om te renderen.

Beleggingstip 2

2. Dat wil niet zeggen dat je altijd een lange horizon moet hebben. Er zijn beleggingsproducten die op heel korte termijn bijzonder winstgevend kunnen zijn. Dit zijn echter altijd riskante beleggingen. U bent dan aan het speculeren. Een bezoekje aan het casino zorgt wellicht voor meer plezier...

Beleggingstip 3

3. Leen nooit geld om aandelen te kunnen kopen. Zodra je dat gaat doen, is het einde zoek. Het kan een tijdje goed gaan, maar er zijn ook zeker moeilijke perioden op de beurs. Die zijn moeilijk te voorspellen en onoverkomelijk als je speculeert met geleend geld. Geld lenen is duur en als je rendement aan het verdampen is, kunnen deze lasten je fataal worden.

Beleggingstip 4

4. Koop nooit impulsief aandelen. Pas op met vrienden die 'gouden tips' hebben. Gouden tips zijn echt heel zeldzaam. Komen ze wel voor dan hebben ze nogal eens een luchtje en hebben ze veel weg van voorkennis. Pas hiermee op.

Beleggingstip 5

5. Ontwikkel een strategie die bij je past. Timing is heel belangrijk, maar ook heel moeilijk. Niemand kan altijd goedkoop kopen en duur verkopen. Denk niet dat dit jou wel gaat lukken. Dat bestaat niet. Een goed alternatief is regelmatig kopen. Spreid het risico. Hierdoor koop je soms gunstig en soms wat minder gunstig.