Wat is beleggen

Beleggen voor beginners

Voor beginners kan beleggen best ingewikkeld zijn. Je kunt in zoveel zaken beleggen. Als je begint met beleggen is het handig om je af te vragen waarom je wilt gaan beleggen. Wat is je doel en hoeveel risico ben je bereid te nemen? Over het algemeen is participatie in een beleggingsfonds minder riskant dan beleggen in individuele aandelen.

Beleggen in Obligaties of aandelen?

Obligaties zijn veelal weer minder risicovol dan aandelen... En zo gelden nog wat algemeenheden. Het belangrijkste om te onthouden is dat het vooruitzicht op een hoog rendement vaak ook betekent dat het een risicovolle belegging betreft. Hoe hoger het rendement, hoe groter het risico dat u loopt.

Advies van de bank

De bank zal je als beginner waarschijnlijk adviseren deel te nemen in een beleggingsfonds. Een beleggingsfonds is een goed alternatief als je over niet al te veel financiƫke middelen beschikt en toch wilt profiteren van een hoger rendement op b.v. aandelen. Her risico bij een fonds is door de spreiding vaak lager. Maar ja is een beleggingsfonds dat echt zelf beleggen... Echte beginners kunnen ervoor kiezen, maar zullen ook snel voor individuele aandelen, obligaties of opties gaan.